Merhaba,
21 Aralık gibi Kuzey Yarımkürede en uzun gecenin yaşandığı bir kış akşamında Edirne’de doğdum. Bilgisayarla ilk olarak 5.sınıfın başlarında tanıştım. İlk zamanlar sadece oyun oynamak ilgimi çekse de zaman içerisinde kodlama tarafını merak etmeye başladım. O zamandan beri yazılım alanıyla aynı heves ve heyecanla uğraşıyorum. Liseyi Meslek Lisesinde Bilişim Teknolojileri Bölümünde okudum. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanıp buradan mezun oldum. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde ise Yönetim Bilişim Sistemleri okumaya devam ediyorum. Şu anda Ankara’da yaşıyorum ve Başkent Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansı yapıyorum. İngiltere merkezli bir şirket olan My Next Match‘te Full Stack Developer olarak çalışıyorum.
Bilgisayar neden bu kadar ilgimi çekiyor? Bu merak nereden geldi kısaca bahsedecek olursam aslında beni bilgisayar alanına yönlendiren şey 2009 yılında babamın bize böyle bir özellik lazım, mevcut sitemize bunu yapabilir misin? Bozarsan da sorun yok teşviği ile kullandığı bir yazılıma ilk kodumu yazmak ile oldu. (Production’a ilk build de diyebiliriz ?) Bundan önce de zaten ücretsiz blog sistemi blogcu.com gibi sistemleri kurcalıyordum. Burada kendime bir blog açtım ve yazılar yazıp paylaşmaya başladım. Bu işten gün geçtikte daha da keyif alıyordum. Sonra bu ufak blogun yanına birde forum kurdum ve bu forumun düzenlemeleri ile uğraştım. Bu sefer uğraşlarımın içine kod kısmına da girmeye başlayınca basit düzeyde HTML öğrenmeye başladım. Daha sonra kendimi bu alanda geliştirmek için internet üzerindeki hazır sistemleri kurcaladım, videolar izleyerek kendimi geliştirdim. 2010 yılında da gokselozardali.com sitemi açtım. Hala her gün yenilenen teknolojiyle birlikte ben de kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Bilgisayar bilgilerime gelirsek bir çok hazır sistem ve programlama dili çalıştım. Kısaca bahsedicek olursam programlama tarafında Java (Spring), PHP (Laravel), JavaScript (Vue.js, React), HTML, CSS veritabanı tarafında MySQL, PostgreSQL, SQL sunucu tarafında Linux (CentOS, Ubuntu) ve diğer şeyler Docker, WordPress, Arduino, Scratch, Lego Mindstorms
Okulda geçen eğitim hayatı ve kendi başıma bir şeyler öğrenmeye çalışmanın dışında “gelecekte ne olmak, neci istiyorum ben?” sorusunun cevabını bulduğumu düşünüyorum. Bu yüzden yazılım üzerine yoğunlaştım ve bir çok çalışmada bulundum. İnternet üzerinden çok sayıda değerli kişiyle tanıştım ve çeşitli konularda insanlara destek sağladım.
Üniversite süresince üyesi olduğum (YTÜROK) Robotik ve Otomasyon Kulübü’nün Bilişim Koordinatörü görevini 2015 – 2016 yılı içerisinde sürdürdüm. Yıl içerisinde etkinlik sitelerini tasarlayıp , internet reklamcılığı işlerini yaptım ve kulübün ROK Otomasyon Sistemini hazırlayarak kulübe değer katmaya çalıştım.
Yukarıdaki satırları okuyunca sadece bilgisayarla uğraşan tek işi, hobisi bilgisayar olan biri gibi gözüksem de aslında öyle değilim. Hobilerim arasında müzik dinlemek, satranç oynamak, online oyun oynamak (hem de ne oynamak rekorlara koşabilirim), film ve özellikle yabancı dizi seyretmek var. Bu saydıklarımdan özellikle satranç en eski hobim. Daha 1.sınıfa giderken öğrendiğim ve o zamandan beri devam eden bir hobi bu. O yaşlarda turnuvalara katılıp yenilince ağlayarak annesinin yanına koşan ben, bu hobide kendimi geliştirip; il içerisinde bir çok derece, başarı belgesi ve madalya kazandım. Şu zamanlar eskisi kadar aktif olmasa bile hala bu hobimi internet üzerinden ve ya yakın arkadaşlarım ile oynayarak devam ettiriyorum.
Müzik ile aram iyidir. Her tarz müziği dinliyorum.
Kişisel yaşantıma gelirsek sessiz, sakin bir hayatım var. Ufak tefek şeyler için insanları kırmayı ya da anlaşmazlıklarda tartışmayı sevmem. Çok sosyal biri sayılmam. Bilgisayar üzerinde bir işiniz varsa ister istemez asosyal biri olmak zorunda kalındığını düşünüyorum.
Sıcak havalardan ve güneşten pek hoşlanmadığım için genellikle geceleri dışarı çıkarım. Kötü alışkanlıklarım yok sayılabilecek kadar az.
Kendimi size tanıtabilmek için aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Sonuna kadar okuyan, vakit ayıran herkese sonsuz teşekkürler.
Göksel.